logo

YANDEX KONUM AÇMA

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve internetin hızla gelişmesiyle birlikte kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşabilmeleri için arama motorlarının önemli bir işlevi vardır. Bu arama motorları, kullanıcıların anahtar kelimeleri kullanarak bilgiye erişmelerine yardımcı olur. İşte bu bilgilerden birisi de bir firmaya ya da kuruma ait yer, konumlarını bulmaktır. Dünyada sıklıkla kullanılan arama motoru şüphesiz Google’dır. Google arama motorunun yaygın olarak kullanılması elbette Google haritaların kullanımına, kullanıcıların aşina olmasını sağladı. Aynı zamanda dünya genelinde en çok kullanılan harita hizmetlerinin bir diğeri de Yandex Haritalar olduğunu görmekteyiz. Peki, Yandex konum ekleme işlemi ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olalım.

Yandex Konum Açmanın Avantajları ve Özellikleri

Google Haritalar ilk zamanlarda navigasyonlardaki sesli konuşma yerine sadece gidilecek konuma göre rotayı gösteriyordu. Bu bir eksiklikti. Bu eksikliği iyi değerlendiren Yandex Haritalar konum arama sonuçlarında oluşturduğu rotayı sesli yönlendiren, seslendirmenin kadın ya da erkek sesiyle yapılmasına dair ayarlama seçeneği sunuyor. Hal böyle olunca kullanıcılar Yandex Haritalar da konum açmayı daha etkin kullanmaya başladılar. Bu da Yandex Haritalar kullanımının artmasına neden oldu. Yandex konum açma konusunda daha detaylı bilgiye ulaşmak için yazının devamını gözden geçirmeye devam etmelisiniz.

Yandex Konum Ekleme Nedir? Nasıl Yapılır?

Yandex konum eklemek, işletmelerin internet ortamında görünürlüğünü ve bilinirliğini daha kolay hale getirmenin bir yoludur. Dijitalde var olmak ve en hızlı şekilde kullanıcılara ulaşılır olmak oldukça önemlidir. İşletmeler konumlarını ekleyerek müşterileri, konumlarını rahatlıkla bulabilir ve kolay ulaşılabilirler. Bir işletme veya firma için kullanıcıları tarafından kolay Yandex Konum Ekleme büyük ölçüde önem arz ediyor. 

Neden Yandex Konum Eklemek Gereklidir?

İnternette kullanıcıların arama motorunda yaptığı aramalar, yerel sonuçlarla sınırlı olduğunda işletmenin konum bilgisi doğru şekilde sunulur ve müşteri erişimi kolaylaşır. Bu durum işletmeye ulaşmak isteyen kullanıcıların daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlar. İşletme, müşteri memnuniyeti oluşturarak iyi bir izlenim kazanır.

Yandex Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Yandex konum ekleme işlemini basit adımlar ile kolayca yapabilirsiniz. Konum Ekleme URL’ye ‘’Konum Ekle’’ etiketini eklemek. Bu yöntem, işletmenizin web sayfasındaki adres etiketlerini dilediğiniz zaman listede güncelleme yapabilir ve kullanmadığınız adresleri listeden kaldırabilirsiniz. Siteniz daha sonra a Yandex Haritalar da listelenir. Yandex konum ekleme ayarlarını yapabilmek için yapmanız gerekenler şunlardır;

Harita uygulamasını açın.

Erişmek istediğiniz adresi haritanın arama motoruna yazın.

Aramayı başlatın ve haritada erişmek istediğiniz adresi görüntüleyin.

Adresi belirgin hale getirdikten sonra ekranın alt kısmında bulunan simgeye tıklayın.

Açılan ekranda beğenilenler listesini açın.

Beğenilenler listeniz yoksa eğer bu adımda yeni bir liste oluşturun.

Belirlediğiniz konum adresini yazarak konumun beğenilenler listenize kaydedilmesini sağlayın.

Listenizi bu şekilde yapabilir ve dilediğiniz kadar adresi beğenilenler listenize ekleyebilirsiniz.

Yandex Konum Eklemede Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Dijitalde yer almak isteyen işletmeler haritalarda görünmelidir. Yandex Haritalar günümüzde beğenilerek kullanılan popüler bir uygulamadır. Dolayısıyla işletmeler tarafından genellikle tercih edilmektedir. Konum ekleme yapan işletmeler hem müşterilerini kolayca artırabilir hem de reklamlarını yapabilirler. Bu nedenle konum eklerken özenle hareket edilmelidir. Yandex konum eklerken dikkat edilmesi gerekenler ise şunlardır;

Yandex rehber hesabına sahip olmak.

İşletmenin ismini ve kategorisini eksiksiz girmek.

Kurum bilgilerini detaylı olarak eklemek.

İletişim bilgilerini eklemek.

Fotoğraf eklemek. Kurumun iyi ve göze hitap eden fotoğrafları müşterilerin dikkatini çekecektir.


ödeme yap