logo

Google Benim İşletmem ile Bir Adım Öne Çıkın

Google My Business veya Türkçe adıyla “Google Benim İşletmem” işletme sahiplerine sunulan bir kayıt sistemidir. Google Benim İşletmem, işletmelerin ve firmaların sanal mağazaları olan e-ticaret sitelerinin görünürlüğünü arttırır. Özellikle küçük ölçekli işletmelerin bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmayı sağlamada oldukça önemlidir. Peki, ekstra bütçe ayırmadan firmaların bilinirliğini ve görünürlüğünü arttırmayı sağlayan Google Benim İşletmem nedir?

Google Benim İşletmem Nedir?

Google My Business firmanızın Google arama motorunda ve haritalarda görünümünü kontrol etmeyi sağlayan bir araçtır. Google Benim İşletmem ile firmalar; konum, logo, çalışma gün ve saatleri, telefon numarası, adres, firmaya ait iç ve dış fotoğraflar dahil birçok öğeyi paylaşabilir. Bu durum işletmenin daha kolay bir şekilde bulunmasına yardımcı olur. Kullanıcıların işletmeyi daha kolay ve hızlı bulunması kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkiler. İşletme Profili olarak da bilinen bu platform, Google’ın işletmeyi yönetmek için kullandığı bir terimdir. İşletme Profili, arama motoru ve haritaların sonuçlarında görünmeyi sağlar.

İşletme Profili oluşturma, Google Haritalara işletmenin konumunu ekleme ile aynı işlemleri içerir. Oldukça kolay olan bu işlemde; işletmenin konumu, adı, kategori bilgileri vb. bilgileri istenir. İstenilen bilgilerin sisteme girilmesinin ardından Google, işletmenin gerçekliğini onaylar. Ardından İşletme Profili oluşturulur. Onaylama işleminin ardından kullanıcılar işletmeye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilir. Onaylanan profil, kullanıcılar tarafından yorumlanabilir. Aynı zamanda kullanıcılar, etkileşim kurarak ve fotoğraf ekleyebilir. Profil üzerinden işletmeye sorular sorulabilir ve işletme sahibi tarafından sorular cevaplanarak memnuniyet sağlanabilir.

Google Benim İşletmem ile firmanıza dair bilgileri özelleştirebilir ve yönetebilirsiniz.

Neden Google Benim İşletmem Kullanılmalıdır?

Google Benim İşletmem, kullanıcıların Google arama motorunda arama yaptıkları zaman işletmenizin ön planda olmasını sağlar. Kullanıcıların işletmeyle karşılaşma oranının yüksek olması etkileşim oranını da arttırır. Bunun yanında İşletme Profili, arama sonuçlarının sağ tarafında ve Google Haritalarda yer alır. İşletmenizle ilgili yorum yapma ve yapılan yorumlara yanıt verme özelliği sunarak hızlı iletişim kurmayı sağlar. Google Benim İşletmem sayesinde işletmenize ait fotoğraflar paylaşabilir. İşletmenin sunduğu ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi verici görseller paylaşılabilir.  Bu özellikler kullanıcıların dikkatini çekmeyi sağlayarak bilinirliğe yönelik iyi sonuçlar alınmasının önünü açar.

Google Benim İşletmem ile kullanıcılar firmanız ile ilgili yorum yapabilir. Bu yorumlar doğrultusunda mutlu ve memnun müşteriler kazanabilirsiniz. Ancak profilinize gelen yorumları silme özelliği yoktur. Yorumları silmenin yerine Google’a yorumu kaldırma talebinde bulunabilir. Google Benim İşletmem her geçen gün gelişen altyapısıyla neredeyse bir web sitesi olma özelliği barındırır.

Google Benim İşletmem Hesabı Açma Rehberi

Google Haritalar ve arama sonuçlarında firmaların gözükmesini ve kullanıcılar tarafından fark edilmesini sağlayan Google Benim İşletmem nasıl açılır?

İlk önce işletmenizle bağlantılı olmasını istediğiniz mail hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Eğer Google hesabınız yoksa hesap oluşturulması gerekir. Ardından https://www.google.com/intl/tr_tr/business/ adresi üzerinden hemen başlayın butonundan hesabınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. İşletme adı, konum, iletişim bilgileri vb. gerekli bilgiler doğru bir şekilde doldurulmalıdır.

Gerekli bilgileri girdikten sonra kayıt olma işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. İşlem kaydının onaylanması için e-posta, telefon, posta, anlık ve toplu onaylama yöntemleri bulunur. Belirtilen yöntemlerden biriyle işlem kaydı onaylanır. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra profilin özelleştirilmesi gerekir. Çalışma saatleri, firma açıklamaları, iletişim bilgileri, firmaya ait iç ve dış fotoğraflar vb. bilgilerle özelleştirme işlemi yapılarak işletmeye özel bilgilerle ön plana çıkılmalıdır. Google My Business sayesinde profil kolay bir şekilde yönetilebilir.

Google Benim İşletmem İle Google ADS Reklamı Verin

İşletme Profili ile reklam verebilmeniz için ilk önce hesabınıza giriş yapmanız gerekir. Ardından menü içerisinde yer alan “reklam oluştur” sekmesine tıklayarak Google ADS sayfasına yönlendirilirsiniz. Google ADS üzerinden çıkmak istediğiniz reklam türünü ayarlayarak reklam verebilirsiniz. Google ADS reklamları ile potansiyel müşterilerinizi, marka bilinirliğinizi, telefon aramalarınızı vb. arttırabilirsiniz. Bütçeniz ve gereksinimleriniz doğrultusunda oluşturduğunuz reklam türünün gücünü Google Benim İşletmem ile birleştirerek gücünüze güç katabilirsiniz.

Google Benim İşletmem aracılığıyla haritalara eklediğiniz konum üzerinden konum merkezli reklamlar da verilebilir. Bu durum kullanıcıların yaptığı harita aramalarında ön plana çıkmanızı sağlayarak ön planda olmanızı sağlar. Google Benim İşletmem ve Google ADS platformlarının güçlerini birleştirerek daha müşteriye ulaşılabilir. Reklamların tıklanma, etkileşim ve dönüşüm oranı gibi ölçütlerini kontrol edebilirsiniz. Eleganza Soft alanında uzman kadrosuyla İşletme Profili ve Google ADS reklamları alanında profesyonel hizmet sunar. Bu alanda hizmet almak için Eleganza Soft ile iletişim kurabilirsiniz.

İşletme Profilinizde Yayın Paylaşarak Üst Sıralara Çıkın

İşletme profilinizden çeşitli mesajlar paylaşarak üst sıralarda yer alabilirsiniz. Oluşturduğunuz yayınların içeriği görsel odaklı da olabilir. Kullanıcıların yaptığı arama sonuçlarında oluşturduğunuz içeriklerin üst sıralarda olması kullanıcılara markanız hakkında daha fazla bilgi verir. Markanızın bilinirliğini arttırarak potansiyel müşteri oluşumunu sağlar. Peki, Google My Business üzerinden nasıl yayın oluşturulur?

İşletme profiline girildiğinde “Gösterge Tablosu” bölümü yer alır. Buraya tıklandığında birçok analiz penceresi ile karşılaşılır. Yine bu bölümde yer alan “Yayınlar” sekmesi içerisinden içerikler paylaşılır. Yayınlar sekmesi içerisinden içeriklerinizi görsel destekli paylaşabileceğiniz gibi yayınınızı en iyi şekilde anlatan kısa açıklamalar da yayınlayabilirsiniz. Yayınınızı bir etkinliğe dönüştürüp etkinlik tarihi de belirlenebilirsiniz. Bu durum sayesinde işletme sahipleri Google Benim İşletmem üzerinden kampanyalarını, promosyonlarını, ürünlerini vb. duyurabilir.

İşletme Profili, yayını paylaşmadan önce hata yapmanızın da önüne geçer. Yayının içeriğini oluşturduktan sonra ön izleme butonuna basarak oluşturmak istediğiniz içeriği görüntüleyebilir değişiklik yapmak istediğiniz yerlerde değişiklik sağlayabilirsiniz.


ödeme yap