logo

E-Ticaret Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli?

E-ticaret her geçen gün kendini yenileyen ve gelişen bir dünyadır. İnternetten alışveriş yapıp, satın almak istenilen ürünün adrese kadar getirilmesi her zaman avantajlı olarak görülmektedir. Çoğu kişi internetten bakarak alışveriş yapmayı tercih eder. Çünkü bireyler sürekli zamanla yarışmakta ve zamandan tasarruf etmek için e-ticaret sitelerini tercih etmektedir. Ülkemizde ve dünyada bu sektöre olan ilgi sürekli artmaktadır.

E-ticaret sitesi istediğiniz saatte, istediğiniz konumdan internet aracılığıyla alışveriş yapma sistemidir. Bu sayede mağazaları dolaşmadan istediğiniz ürüne kolaylıkla ulaşabilme imkanı sunulmaktadır. Ayrıca e-ticaret siteleri sadece alışveriş yapmak için kullanılan sitelerle sınırlı değildir. İnternet bankacılığı ve online sipariş gibi alanlar da bu sistemin içinde yer alır. Bu sektörde bulunmak isteyenler, sektörün sürekli bir büyüme halinde olduğunu ve çok fazla rekabet içerdiğini bilmelilerdir. Kendini sürekli olarak geliştirmeye yatkın, yenilikleri takip eden ve rekabetli ortamlara ayak uydurabilen kişilerin bu sektöre girmesi daha uygundur.

 

E-Ticaret Nedir?

Türkçede; elektronik ticaret, sanal ticaret ifadesinin kısaltılmış halidir. İnternet ortamında her türlü işlemi içeren genel bir terimdir. E-ticaret fiziksel ürünlerin satıldığı mağazaların yanında siber güvenlik ve otel rezervasyonu gibi hizmet satışlarını kapsayan bir sektördür. Bu sitelerin amaçları fazla müşteriye ulaşarak, daha çok ürünü ucuz fiyata ulaştırabilmektir. Bu kadar büyük ve bu kadar rekabetçi boyuta ulaşmasının sebebi bu amaç doğrultusunda ilerlemesidir.

E-ticaretin faydaları tüketicilere çok fazla avantaj sağladığından dolayı tüketiciler tarafından e-ticaret sistemleri çok sevilmektedir. Böylelikle e-ticaret sektöründe gözle görülür bir büyüme gerçekleşmektedir. Tüketicilerin kullanım oranlarıyla doğru orantıda büyüme yaşayan e-ticaret, zamanla mobile uygun site ve uygulamalar geliştirir. Böylelikle hedef kitlelerine uygun hareket ederek bunu da hedef kitlelerindeki kişilere gösterirler.

 

E-Ticaret Faaliyetlerinin Sınıflandırılması

E-ticaret site ve işletmeleri aralarındaki farkları anlamanın iyi yolu, sundukları ürün veya hizmet türlerine göre onları sınıflandırmaktır. Fakat bu sınıflandırma, işletmenin gerçekte ne yaptığı ya da nasıl bir hizmet sunduğu hakkında bizlere çok fazla bilgi vermez.

Fiziksel Ürünler

İnternette ticaretten bahseden kişiler genellikle fiziksel ürün satan işletmelerden bahsetmektedir. E-ticarette bulunan online mağazalar genellikle giysi, kitap ve market ürünleri gibi fiziksel ürünler satan toptancı ve perakendecileri içerir. Fiziksel ürünler, müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilen bir gruptur. Aynı şekilde lojistik açıdan bakıldığında teslimatı en zor olan grup yine fiziksel gruptur. Bu süreci basitleştirmek isteyenler stoksuz e-ticaret yöntemini kullanırlar. Bu sayede üretim, depolama, siparişleri karşılama ve gönderim gibi işlemlerle uğraşmadan sadece ürünleri pazarlama işlemiyle ilgilenerek yeni müşteri deneyimleri oluşturup bunlara odaklanabilir.

Hizmetler

İnternetten satın alabileceğiniz çeşitli hizmetler vardır. Bu sebeple hizmet tabanlı olan e-ticaret işletmelerinin hepsinin aynı şekilde çalışması beklenemez. Çoğu hizmet sağlayıcı, yaptıkları hizmetleri kendi web sitelerinde ya da benzer hizmetlerin bulunduğu özel bir platformda satabilir. Bir işletmeden ilk kez alışveriş yapacak olan müşterilerle doğrudan iletişime geçmeleri veya bir form doldurmaları istenmesi de sık görülür. Bu durum işin türüne ve müşteriye bağlı olarak değişebilmektedir.

Dijital Ürünler

Fiziksel ürünler ve hizmetlerin arasında olan e-ticaret türü, dijital ürünlerdir. Bu sektörde son yıllarda büyük bir artış görülmektedir. Oyunlardaki oyun içi satın alımları, müzik dosyaları vb. bu kategoriye girmektedir. Sadece indirme işlemiyle iletilerek müşteriye sunulur. Serbestçe çoğaltılabilmeleri ve imalat gerektirmiyor oluşları avantajlı bir durumdur.

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Neler Gereklidir?

E-ticaret her geçen gün gelişmesi, yatırım ve işletme maliyetlerinin düşük olması, çalışma saatlerinin sınırsız olması sebepleriyle çoğu girişimci ve işletmeci tarafından tercih edilmektedir.

Ürün Belirlemek

 E-ticaret sitesi kurmak için gerekli bazı şeyler vardır. Bu sektöre giriş yapacaksanız öncelikle hangi ürünü satacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Burada hızlı karar verilmemelidir. Farklı seçeneklerin incelemesini yaptıktan sonra en çok satan ürünler kategorilerinden birine karar vermelisiniz. 

Şirket Kurmak

Ürün belirleme aşamasını geçtikten sonra kurallara uygun ticaret yapmak ve resmi bir firma olmak için bir şirket kurmanız gerekmektedir. Bir firma sahibi olmak tüketicilerin size güvenmesine de katkıda bulunur. Böylelikle satış potansiyeliniz daha fazla artar.

E-Ticaret Temeli Seçmek

Ürünlere karar verip, şirket kurduysanız sonraki aşama e-ticaret yapmak için bir temel seçmektir. Sıfırdan kendi online sitenizi kurmanız mümkündür. Ancak bu oldukça masraflı bir iştir. Çünkü ihtiyacınız olan her opsiyon bir ücret karşılığında sizlere sunulmaktadır. Avantajlı bir şekilde e-ticaret yapmak istiyorsanız Eleganza Soft ekibimizin verdiği profesyonel hizmetlerden faydalanarak daha uygun fiyata daha profesyonel e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.


ödeme yap